Μαθήματα Υποκριτικής

«Η πράξη της υποκριτικής μπορεί να διδαχθεί τόσο στον “μέσο” άνθρωπο, όσο και στον “ταλαντούχο”, εάν η διαδικασία της εκμάθησης προσανατολίζεται στο να γίνεται η τεχνική του διδάσκοντος τόσο ενστικτώδης που να καταλήγει να είναι κτήμα του μαθητή. Χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος για να φτάσεις στην ενστικτώδη γνώση. Απαιτεί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να δημιουργηθεί “βίωμα”, ένα άτομο ελεύθερο να βιώσει και μια δράση που μπορεί να φέρει τον αυθορμητισμό.«

Viola Spolin

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών όπως και σε καθένα που επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του θεάτρου.
Οι συμμετέχοντες, μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού με λόγο και δράση, εμπνευσμένες από την παράδοση του Κ. Στανισλάβσκι και την διδασκαλία του πάνω στην Τέχνη του Ηθοποιού, θα καλλιεργήσουν τρόπους προσέγγισης ενός ρόλου, θα αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, τη σκηνική τους παρουσία και επικοινωνία.
Απώτερος στόχος, η απελευθέρωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της σκηνικής πρωτοβουλίας του ηθοποιού.

«Σε κάθε μορφή τέχνης αναζητούμε την εμπειρία του να φτάσουμε πέρα από αυτό που γνωρίζουμε ήδη. Πολλοί από μας υποψιαζόμαστε τον ενθουσιασμό που κρύβει το καινούριο, και ο καλλιτέχνης είναι η μαία που θα φέρει στον κόσμο αυτό που εμείς (το κοινό) περιμένουμε. Αυτή η όψη της πραγματικότητας μας εμπνέει και μας αναζωογονεί. Αυτός είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη, να προσφέρει μια τέτοια όψη.»

Viola Spolin
Τμήματα:

Ομαδικό τμήμα για φοιτητές δραματικών σχολών και ηθοποιούς

Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022, κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:30

Ομαδικό τμήμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών

Μάρτιος – Ιούλιος 2022

*Για όσο διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων λόγω του Covid-19, τα ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών μπορούν να γίνονται και ONLINE μέσω Skype και Zoom.

Ομαδικό τμήμα για ερασιτέχνες και μαθητές

Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022, κάθε Παρασκευή 20:00 – 22:30

Ατομικό μάθημα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών

Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2022, ο καθορισμός των ωρών μαθημάτων θα γίνεται σε συνεννόηση με τον μαθητή

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 698-7412610

Αρέσει σε %d bloggers: